transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Op bezoek bij TT Rotterdam 3 September , 2009

Filed under: Uncategorized — ttpijp @ 10:22 pm

IMG_0260Zaterdag 29 augustus was Transition Town de Pijp uitgenodigd om een praatje te komen houden bij een bijeenkomst van de onlangs op gerichte Transition Town Rotterdam.

Het werd een leuke en inspirerende bijeenkomst, met zowel interessante en informatieve praatjes als ruimte voor een openspace. Hier een kort verslag van de bijeenkomst.

De dag werd gehouden in ‘de Hub’ in Rotterdam. De Hub is een plek waar verschillende duurzame bedrijfjes een werkruimte per dag kunnen huren, om zo netwerken en samenwerking te stimuleren. Om het ijs wat te breken,  en er voor te zorgen dat mensen elkaar een beetje leerden kennen begon de dag met een kort kennismakingsspel. IMG_0263Het programma bestond voor de pauze uit een paar korte presentaties van de concepten piek-olie, klimaatverandering en transitiontowns ondersteund door enkele leuke filmpjes.

Na de pauze waren wij aan de beurt om een presentatie te houden over onze ervaringen als Transitie initiatief. En natuurlijk om te vertellen wat onze plannen zijn voor de toekomst, en waar je op moet letten als startend Transitie Initiatief. Daarna was het tijd voor de Open Space. Iedereen werd gevraagd een vraag rond Transition Towns op te schrijven. Deze IMG_0258vragen werden bij elkaar gelegd en op onderwerp gegroepeerd. Daarna werden groepjes gevormd die rond een vraag of onderwerp gingen discusiëren en zoeken naar een antwoord. De uitkomst van deze groepjes werden op flap-over papieren opgeschreven en aan het eind opgehangen.

De dag werd afgesloten met een korte presentatie van de plannen en activiteiten van TT Rotterdam, waaronder een ‘doe het zelf werkplaats’. Tot slot kon iedereen nog na praten in de tuin van de Hub.

Neem ook eens een kijkje op:

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s