transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Workshop tuinieren in de stad 31 October , 2009

Filed under: Uncategorized — ttpijp @ 4:20 pm

In het kader van ‘eetbaar in de stad’ en ‘tuinieren op klein oppervlakte’ biedt permacultuur een aantal praktische idee-en en uitgangspunten. Op een balkon op het zuiden bouwde een van de leden van de tt stuurgroep twee jaar geleden een verticale tuin (zie: http://swomp.wordpress.com/klimaatneutraal-leven/verticale-tuinen/ ) en voerde zo de productie van het balkon behoorlijk op, ook zag het er prachtig uit. Dit jaar moest helaas wegens onderhoud aan het dak en balkon alle beplanting verwijderd worden. Voordeel is wel dat we nu gedwongen worden om al onze ideeen over verbeteringen, en structurele veranderingen te voeren. Graag delen wij onze ervaringen.

Daarom biedt TT de pijp dit najaar een workshop in twee dagen aan, op de eerste dag zullen we kort ingaan op de achterliggende gedachte bij permacultuur (in de stad), en met zijn allen brainstormen over ideeen, waarna we gezamelijk een ontwerp maken. Op de tweede dag zullen we met zn allen de boel daadwerkelijk aanleggen.

De eerste dag zal zaterdag 28 november zijn, de tweede kunnen we dan gezamelijk afspreken. Deelname is gratis maar beperkt. Er kunnen maar 5 deelnemers meedoen! wees er dus snel bij en geef je op en stuur een mailtje naar depijp@transitiontowns.nl

Dit balkon is echter maar het begin, de vers opgestarte werkgroep ‘eetbaar groen’ staat te trappelen om gezamenlijk het groen in de wijk te vergroten en eetbaarder te maken. Dat kan gaan om publiek groen, maar ook om achtertuinen en balkons. In een vergelijkbare vorm als de balkon workshop (bij een tuin eventueel meer deelnemers) kunnen we samen elkaars tuinen opknappen of anderszins onder handen nemen. Het mes snijdt zo aan twee kanten, de tuineigenaren krijgen flink wat hulp bij het aanpakken en alle deelnemers leren bij.

Heb je een tuin, balkon of andere plek die je wilt aanpakken, waar je niet aan toe komt, of om andere reden is verwaarloosd. Wil je meer eetbaar in de tuin/op het balkon/dak, ben je geinteresseerd in permacultuur of andere vormen van ecologisch tuinieren. Geef je op.
Je hoeft niet (per se) het roer helemaal om te gooien en een ´permacultuurtuin’ aan te leggen, wie weet wil je je tuin alleen wat pimpen met idee-en uit permacultuur. Een kruidenspiraal, je waterhuishouding anders, of meer nuttige beplanting. geef je tuin of balkon dan op! Ook als je graag wilt deelnemen aan een dergelijke ‘perma pimp’ kun je je nu al aanmelden.

Verder nodigen we iedereen die graag tuiniert maar geen plek heeft, of juist plek heeft maar geen tijd/kennis/energie om het aan te pakken uit om zich aan te melden bij de tuingroep, stuur een mailtje naar depijp@transitiontowns.nl

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s