transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Tuin groep van start 5 November , 2009

Filed under: Uncategorized — ttpijp @ 3:53 pm

Het GroenGemaal heeft al langer een team dat hulp biedt bij geveltuinen en snoeicursussen geeft. Op initiatief van TT-depijp start er nu ook een workshop reeks tuinieren op klein oppervlakte. Geinspireerd door iedeeën uit permacultuur gaan we in kleine groepjes deelnemers na een korte inleiding elkaars balkons, tuinen, daken of geveltuinen ontwerpen. De insteek is duurzaam, dat kan van alles betekenen, van waterhuishouding, tot eetbaar groen, tot optimaal gebruik van oppervlakte. De eerste workshopgroep start zaterdag 28 november om het balkon van een van de initietiefneemsters aan te pakken (zie: haar oude balkon).

Heb je een tuin, balkon of andere plek die je wilt aanpakken, waar je niet aan toe komt, of die om andere reden is verwaarloosd. Wil je misschien meer eetbaar in de tuin/op het balkon/dak of ben je geinteresseerd in permacultuur of andere vormen van ecologisch tuinieren. Geef je op!
Je hoeft niet (per se) het roer helemaal om te gooien en een ´permacultuurtuin’ aan te leggen, wie weet wil je je tuin alleen wat pimpen met idee-en uit permacultuur. Een kruidenspiraal, je waterhuishouding anders, of meer bruikbare beplanting. geef je tuin of balkon dan op!

Er zijn al een aantal aanmeldingen van mensen die ook op hun balkon of tuin aan de slag willen, dus ook als je zelf geen plek hebt is er genoeg plek om mee te doen. Dus als je wilt deelnemen aan een dergelijke ‘perma pimp’ meldt je aan op:

depijp@transitiontowns.nl

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s