transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Zelf paddestoelen kweken 13 February , 2010

Filed under: Uncategorized — ttpijp @ 1:55 am

Dinsdag 16 maart wordt op het wijkcentrum de pijp de workshop paddestoelen kweken gegeven. Paddestoelen zijn, net als kruiden, makkelijk zelf te kweken, zelfs als je beperkte ruimte hebt in de stad.

Ze zijn in verhouding tot hun gewicht vrij duur, je spaart dus wat geld uit, het vormt een gezonde aanvulling op je dieët en is bovendien gewoon heel leuk om te doen.

Hieronder een fotoverslag van iemand die de workshop eerder volgde en met wat broed naar huis ging om zelf aan de slag te gaan.

Je hebt ongeveer de ruimte nodig die een klein kratje of kistje inneemt. En afhankelijk van welke paddestoel je wilt kweken, stro, zaagsel, houtsnippers of een boomstammetje.

Als de paddestoelen opkomen kun je ze bijna zien groeien, elke avond en ochtend zijn ze weer groter. Op de foto’s zie je olmenzwammen.Advertisements
 

2 Responses to “Zelf paddestoelen kweken”

 1. Wendela Smit Says:

  Hallo, ik heb een vraag. WIJ hebben een tuin in de Pijp. Onlangs is voor de fundering van het huis een bodem onderzoek gedaan, ook in de tuin. Reden: Ooit is heel Amsterdam opgehoogd met vervuilde grond…., helaas zijn wij daar nu eigenaar van, en moesten we veel geld betalen om de grond onder het huis af te kunnen voeren.
  Conclusie: wij mogen niks meer eten uit de tuin, jammer van de vijgen, peren, druiven e.d. en voor mijn moestuin plannen. Nu lees ik dat jullie het Sarphatipark eetbaar maken…. Hoe zit dat dan? Zijn deze gegevens jullie bekend, en zo ja, hoe serieus moeten we dat nemen?
  Alvast bedankt,
  Harteljke Groet,
  wendela

 2. ttpijp Says:

  hoi,
  op gaiabodem.nl kun je informatie vinden over boemonderzoek. welke verontreiniging is er in de bodem aangetroffen bij jullie? voor sommige stoffen zijn er mogelijkheden om de bodem te herstellen zonder haar af te graven.

  kom voor meer info vooral een keer langs op het wijkcentrum

  m.v.g
  Linder


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s