transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Verticaal Tuinieren 31 May , 2010

Filed under: informatief,tuinieren,zelf voedsel verbouwen — ttpijp @ 11:28 am

Een van de onderwerpen waar we ons als TT de Pijp mee bezig houden, is het verbouwen van voedsel in de stad. Een van de problemen waar je dan al snel tegen op loopt is ruimte: als je al een tuin hebt, is deze vaak erg klein en de meeste mensen hebben alleen een balkon. Maar ook met weinig ruimte kan je zelf aan de slag met voedsel verbouwen. Eerder lieten we al zien hoe je zelf paddestoelen kan kweken (hier en hier) en hoe je een makkelijke vierkante meter moestuin kan aanleggen (hier).

Een andere manier om met weinig ruimte te tuinieren is om de hoogte in gaan met de verticale tuin. Hiermee bedoelen we niet het gebruiken van klimmers om de verticale ruimte te benutten, maar een echte tuin die je tegen je muur aan bouwt. Op de website van Ecologische Experimenteertuin Swomp vindt je hier een uitgebreid artikel over deze verticale tuinen. Inmiddels hebben we een stappenplan gemaakt waar je precies kan zien hoe je zelf een verticale tuin aanlegt. Het stappenplan kan je hier zien op de website www.instructables.com. We doen met het idee mee met een Tuinier wedstrijd, het leukste idee krijgt een camera waarmee de groei van planten gefilmd kan worden. We staan op het moment op nummer 1, maar alle hulp is welkom!

En kijk ook eens rond op de rest van de website van Instructables, je vindt er talloze ideeën voor doe het zelf projecten. Heb je zelf leuke ideeën over hoe je in de stad zelf voedsel kan verbouwen? Post het hieronder als aanvulling, of stuur ons een e-mail, dan zetten wij het op de website.

Advertisements
 

3 Responses to “Verticaal Tuinieren”

  1. […] – een andere optie – je kantelt je tuin en je gaat vertikaal tuinieren. Je gebruikt potten en bakken, je bouwt een speciale constructie of je zet een pallet op z’n […]

  2. doe hetzelf Says:

    Howdy! This is my first visit to your blog! We are a team
    of volunteers and starting a new project in a community in the same
    niche. Your blog provided us useful information to work on.

    You have done a outstanding job!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s