transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Nazomerfestival de Pijp: duurzaam en lokaal 1 September , 2010

Filed under: Uncategorized — ttpijp @ 9:28 pm

Het jaarlijkse Nazomerfestival, zondag 12 september op de Albert Cuyp, staat dit jaar weer in het teken van duurzaamheid. Een samenwerking tussen Transitie de Pijp en de Ambachtenvereniging de Pijp leverde het thema ‘Lokale economie‘ op. De keuze voor kleinschalige en lokale ondernemers bouwt een gezondere en duurzame economie op. Minder afhankelijk van energie en met veel kleinere afdruk op onze aarde. Onder de werktitel ‘De pijp vertelt een lokaal verhaal’ verbinden bewoners, bewonersgroepen, lokale ondernemers en buurtinitiatieven zich aan elkaar om zich te presenteren op het Nazomerfestival.

De Ambachtslieden zullen de kersverse ‘stichting stadshout’ presenteren die terplekke in de wijk gerooid hout gaan verzagen, en meubels zullen maken van hout uit eigen buurt. Verder verzorgen ze allerlei vertier zoals wedstrijdjes wie de langste houtkrul kan schaven, een stoel uit elkaar kan halen of in elkaar kan zetten en zullen een hoop ambachtlieden zichzelf presenteren in kraampjes. Verder zijn er leden van het Transitie netwerk zoals fietswerkplaats ‘smerig’ en andere lokale ondernemers op de markt te vinden. Transitie de Pijp voorziet het kinderpodium weer van groene stroom met fietsinstallaties en schuift samen met de ‘stichting peakoil nederland‘ alternatieven voor een fossiel vrij tijdperk naar voren.

Op het muziekpodium treden allerlei artiesten uit de Pijp op en het kunstpodium gaat aan de gang met het thema duurzaamheid en recyclen.

Transitie de Pijp wil graag de kracht van de Pijp, lokale ondernemers, bewoners en goeie buurtinitiatieven aan elkaar verbinden, een wijk waar niet alleen gewoond en geconsumeerd wordt, maar waar bewoners en ondernemers elkaar kennen, een wijk waarin geleefd wordt. Wij willen weer bewoners worden in plaats van burgers of consumenten. Dit is voor ons onlosmakelijk verbonden met een duurzame transitie op lokaal nivo. Ook daarom nemen wij actief deel aan de organisatie van dit festival.

Voor een idee van vorig jaar kun je hier klikken, een sfeerindruk van het nazomerfestival vorig jaar, inclusief filmpje  vindt je hier.

Advertisements
 

One Response to “Nazomerfestival de Pijp: duurzaam en lokaal”

  1. […] worden? Stuur dan een mailtje naar depijp@transitiontowns.nl of kom langs bij ons standje op de nazomermarkt op zondag 12 september voor een […]


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s