transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Geslaagde start VersVoko de Pijp 24 January , 2011

Filed under: Activiteiten,voedsel — versvoko @ 11:26 pm

Biologische soep, taart en salade. Het was goed proeven bij VersVoko de Pijp.

Twee boeren uit Osdorp leverden 8 januari onder andere pastinaak, boerenkool, spruiten, gele bieten en verschillende kruiden. De middag bleek een succes: zeker 30 mensen wisten het Wijkcentrum te vinden.

Op mooi gedekte tafels en met behulp van kleurrijke foto’s van groenten, presenteerde VersVoko de Pijp een keur aan groenten en kruiden. Na een korte uitleg over wat een VersVoko is, namelijk een groep mensen die samen hun dagelijkse behoefte aan verse groenten, fruit en mogelijk andere voedingsproducten uit de regio inkoopt, kon men proeven. Het aanbod was gevarieerd: een verse salade van winter postelein en bullsblood, geurende soepen en aardperentaart. Voor de meer exotisch ingestelde eter was er een smakelijke tajine van gele bieten, aardperen en pastinaak. En zelfs de spruitjes werden met smaak gegeten. Het merendeel was enthousiast over de geleverde groenten en kruiden. Een enkeling gaf aan het jammer te vinden dat de boeren vooral bijzondere groenten leverden en geen aardappels, wortelen en sommige koolsoorten.

Het proeven heeft ongetwijfeld bijgedragen aan het feit dat ongeveer 20 mensen zich hebben aangemeld bij VersVoko de Pijp. Niet alleen om groenten te bestellen, maar ook om mee te draaien in één van de teams die het mogelijk maken dat er groenten besteld, verdeeld en betaald worden.

Lijkt het u ook leuk om biologische groenten uit de buurt te eten en buurtgenoten ontmoeten? Kom dan naar één van onze tweewekelijkse besteldagen in Wijkcentrum Ceintuur, Gerard Doustraat 133.

Bijvoorbeeld op 5 en 19 februari tussen 15.00 – 17.00.

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s