transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Amsterdam Zuid op duurzame energie – Wat kan jij als bewoner of bedrijf in De Pijp doen? 4 May , 2012

Filed under: informatief — ttpijp @ 12:12 pm

Maandag 14 mei van 19.30 – 21.30

‘Wij krijgen Kippen’ heeft als doel om Amsterdam Zuid op lokale duurzame energie te krijgen voor 2020. Een slim stadsdeel: geen €200.000.000 aan energiekosten per jaar naar Den Haag, Zweden en Duitsland! Dat geld kan naar de lokale economie en hiermee wordt ook de lucht nog schoner voor iedereen!

Afgelopen weken is ‘Wij krijgen Kippen’ actief geweest in De Pijp om te zien waar de kracht ligt en om bestaande duurzame energie initiatieven te versterken. Wij zijn uitgekomen bij een schat aan werknemers en bewoners die zich hier samen sterk voor aan het maken zijn.

Wij willen deze kracht graag bundelen door middel van een bijeenkomst op maandag 14 mei onder leiding van Martijn Pater van Fronteer Strategy. Het doel van deze bijeenkomst is dat iedereen inzicht krijgt in de mogelijkheden om samen duurzame energie op te wekken voor De Pijp. Met dit inzicht kunnen we krachten bundelen en elkaar enorm versterken.

Tijdens de bijeenkomst zullen minimaal drie initiatieven uit de buurt hun lokale energie opwekkende concept presenteren. Deze hebben zich reeds in de praktijk bewezen en leveren naast schone lucht ook financieel voordeel op. Daarna gaan we bekijken wat je vanuit jouw persoonlijke situatie kunt doen en wat volgende stappen kunnen zijn. We zullen afsluiten met een borrel en een goodybag!

Dus ben je nieuwsgierig naar wat er speelt bij je in de buurt of wil je weten hoe je in jouw buurt samen duurzame energie kunt opwekken? Dan ben je 14 mei van 19.30 tot 21.30 van harte welkom! Is deze bijeenkomst ook iets voor de buren/collega’s? Nodig hen dan ook uit!

Naast de 14e worden er in stadsdeel Oud-Zuid nog 3 bijeenkomsten georganiseerd:

Data & buurt:

-­‐       21 mei op de Zuid-­‐as/Olympiabuurt
-­‐       24  mei  in Oud-­‐Zuid
-­‐       4 juni in de Rivierenbuurt

Je kan je aanmelden via info@wijkrijgenkippen.nl. Exacte programma en locatie volgen nog.

Met vriendelijke groet,

Pauline Westendorp
Mede-initiatiefnemer Wij krijgen Kippen

p/a IJsbaanpad 64a
1076 CW Amsterdam
tel. 06-54723019

pauline@wijkrijgenkippen.nl

www.wijkrijgenkippen.nl

Over Wij krijgen Kippen: Wij krijgen Kippen is een groeiende groep bewoners, ondernemers, werknemers en ambtenaren in Amsterdam Zuid (en daarbuiten) die samen werken aan lokaal duurzaam energie opwekken. www.wijkrijgenkippen.nl

 

Advertisements
 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s