transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

VersVoko 6 December , 2010

[english below]

Let op: de VersVoko zit gedurende de zomermaanden in een andere locatie: Het GroenGemaal – gevestigd in het voormalig Gemaal in het Sarphatipark ter hoogte van de west ingang, tegen over de speeltuin.

De ophaaldagen zijn steeds om de twee weken op zaterdag van 15.00 – 17.00 op het Groen Gemaal, west ingang van het Sarphatipark.

Door een strenge vorst periode hebben we deze winter de VersVoko een tijdje moeten stil leggen. De eerst volgende VersVoko vindt plaatst op 21 april.

De komende ophaal en inschrijfdagen vinden plaatst op zaterdag 2, 16 & 30 juni, 14 & 28 juli, 11 & 25 augustus, 8 & 22 september.

VersVoko staat voor vers voedsel koöperatie. Het is een groep buurtbewoners die gezamenlijk verse waar inkoopt bij boeren in de omgeving. Je kan daarbij denken aan groenten, maar ook kaas en eieren kunnen daaronder vallen.

VersVoko de Pijp heeft op het moment groenten, geiten- en koeien- kaas en eieren in de aanbieding. Onze leveranciers komen allemaal uit de omgeving van Amsterdam. De producten zijn van kleinschalige boeren die een eerlijke prijs krijgen voor hun product.

De VersVoko is geen winkel maar wordt door de deelnemers zelf draaiende gehouden. Iedereen draagt zijn of haar steentje bij door te helpen met het ophalen van producten, helpen op de ophaal dag of bij het verdelen van de groenten. Hou er rekening bij dat je per twee keer bestellen een keer een dienst draait.

We organiseren een keer in de twee weken een ophaal en inschrijfdag op zaterdag tussen 15.00 – 17.00. Op deze dag kan je je opgeven als deelnemer van de VersVoko, of je bestelling op komen halen. Bestellen gaat online: als je eenmaal lid bent krijg je een mailtje zodra de nieuwe bestellijst online staat. Deze kan je vanuit huis invullen, de bestelling staat dan de volgende zaterdag voor je klaar.

Als je je aanmeld als lid van de VersVoko vragen we je ook om je aan te sluiten bij een van onze teams. Deze teams verdelen onderling de verschillende taken die gedaan moeten worden om de VersVoko mogelijk te maken. Er is bijvoorbeeld een team ‘distributie’ die de groenten in ontvangst neemt en in pakketjes verdeeld, een team ‘bestelling’ die de bestellingen bijhoudt en doorstuurt naar de boer en natuurlijk een ophaal team die de bestellingen bij de boeren op gaat halen. Op de ophaaldag kan je meer informatie krijgen over de verschillende teams, wat ze doen en hoe vaak je een dienst moet doen.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met depijp@transitiontowns.nl

Zie ook www.versvoko.nl voor meer informatie over VersVoko’s, de achtergronden en waar in Nederland je ze nog meer kan vinden.

———————————————————

The pick-up and order days of the VersVoko are every second Saturday between 15.00 – 17.00 at the ‘GroenGemaal’ – west entrance of the Sarphatipark

Due to bad weather this winter we’ve had to cancel the VersVoko a number of times. The next VersVoko will take place at the 21st of april.

The up-coming dates for the VersVoko are Saturday april 21, May 5 & 19, Juni 2, 16 & 30.

Would you like your fresh veg to come from a farmer in your area ?

A farmer who grows organically, who produces honest and healthy food that hasn’t travelled endless miles before it shows up on your dinner plate ?

Become a member of  VersVoko de Pijp. A VersVoko is a group of people who together obtain  fresh vegetables, fruit and possibly other products from the region. That’s a gain for everybody: the farmer will have more income security and more immediate feedback from his customers, you will get fresh, seasonal products, free of pesticides and preservatives.

An honest product for an honest price.

 

One Response to “VersVoko”

  1. Peter Says:

    Geweldig initiatief!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s