transition town: DE PIJP

Transition Town de Pijp

Natuurlijk tuinieren op klein oppervlakte 12 January , 2010

De cursus duurt een volle dag en begint om 10.00 uur op wijkcentrum ceintuur in de Gerard Doustraat 133. De kosten, 50,- Euro zijn voor een lange intensieve cursusdag. Wij verzorgen een lunch en avoneten, waarvan we de kosten samen hopen te delen.

Bij natuurlijk tuinieren gebruik je in plaats van chemische voedings en bestrijdingsmiddelen gezonde, op de natuur gebaseerde methodes. Die methodes kun je ook op kleine schaal toepassen, al is er wat meer creativiteit voor nodig.

De cursus, gaat vooral over hoe je, als je geen tuin hebt, toch een gedeelte van je voedsel zelf kan produceren, op balkons, in geveltuinen, raamkozijnen en keukenkastjes is van alles mogelijk. Zelf composteren, groente, kruiden, fruit en paddestoelen kweken zijn ook met weinig ruimte erg leuk en inspirerend. Het kan je ook een aardige duit schelen omdat juist paddestoelen, kruiden en kiemplantjes in verhouding tot hun gewicht heel erg duur zijn in de winkel.

De cursus wordt gegeven door Ishi Crosby, hij is Permacultuur ontwerper en leraar. Hij heeft veel ervaring met het toepassen van Permacultuur principes in verschillende landen, projecten en situaties.Hij is ontwerper en adviseur voor het Permacultuur project Font de Llum in Noord Spanje en werkt, samen met Taco op de Wilgenhoeve (Friesland) en de Permacultuur voorbeeldtuin bij Deventer.

Advertisements
 

4 Responses to “Natuurlijk tuinieren op klein oppervlakte”

 1. petra Says:

  Hallo,

  Ik ben bezig mijn balkon eetbaar te maken en heb interesse in deze en andere cursussen maar mis de data waarop deze cursus gegeven gaat worden!
  Ik hoor het graag als het al bekend is.

  Groeten Petra

 2. ttpijp Says:

  Hoi Petra,

  De cursus natuurlijk tuinieren op een klein oppervlakte wordt gegeven op zaterdag 24 april.

  Als je bovenaan de pagina op ‘agenda’ klikt krijg je een overzicht te zien van al de cursussen en workshops.

  groetjes
  Linder

 3. Julius Says:

  jammer dat het zo duur is!!

 4. swomp Says:

  Hoi jojo,

  Tjsa, het is veel geld, duur is het niet, aangezien lessen van deze docent over het algemeen 125, euro per dag kosten. Het is echt wel de moeite waard vinden wij. Voor mensen die dit echt niet kunnen betalen, organiseren we regelmatig dagen waarop de kennisoverdracht wat laagdrempeliger is. Tweedehands, dat wel, maar kom vooral eens langs op een open dag op swomp (swomp.wordpress.com) in mei beginnen we weer met activiteiten daar.

  groets


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s